Over ons


Jeugd ViVa: al 70 jaar een feest voor kinderen in Enschede!

Het ViVa Comité staat achter de organisatie van de jaarlijkse terugkerende vakantieactiviteiten voor kinderen in en om de speeltuinen en buurthuizen in Enschede, ViVa staat voor Jeugd Viert Vakantie!

In 2024 vindt dit evenement voor de 70-ste keer plaats, van oorsprong is de Jeugd ViVa gestart in 1954, in de oude Diekmanhal. Enkele jaren later, is er voor gekozen om de Jeugd ViVa per week wijkgericht op een locatie te organiseren. Dit is de formule die tot op heden, nog altijd bestaat en succesvol is.

De Gemeente Enschede, stelt jaarlijks een bijdrage beschikbaar aan het Jeugd ViVa Comité voor de organisatie van de Jeugd ViVa in onze Gemeente. Met deze bijdrage, kunnen de organisatoren van de Jeugd ViVa elk jaar weer een onvergetelijke vakantieweek opzetten voor de kinderen in de basisschool leeftijd, tijdens de zomervakantie in hun wijk.

Het Jeugd ViVa Comité, wil nog kwijt dat het succes van de Jeugd ViVa in Enschede berust op de grote inzet van de vrijwilligers, die dit allen met veel passie en belangeloos doen. Wat ook leuk is, dat vele kinderen op latere leeftijd speciaal bij de Jeugd ViVa terugkomen en vragen naar een stageplek voor hun maatschappelijke stage. Uit navraag blijkt elke keer weer dat zij dit doen doordat zij op jongere-leeftijd de Jeugd ViVa activiteiten als zeer prettig hebben ervaren. Kortom, de Jeugd ViVa was, is en blijft, een uniek gebeuren in Enschede. Het Jeugd ViVa Comité is hier terecht trots op!

Wat ook leuk is dat vele kinderen op latere leeftijd  speciaal bij de Jeugd ViVa terugkomen en vragen naar een stageplek voor hun maatschappelijke stage


 
Share our website